Het africhten van een paard moet al in een vroeg stadium beginnen. Jong geleerd, oud gedaan is een spreekwoord dat niet alleen bij mensen past. Het kost veel moeite een paard (maar ook een mens) iets af of aan te leren, maar hoe eerder (jonger) je erbij bent, hoe beter. Hiermee bedoelen we niet dat je met 3 jaar al een proef moet kunnen rijden! Wel, poetsen, aan de longe, een zadel op tijdens het longeren en zo bouw je het langzaam op. Discipline is voor een paard heel belangrijk en hiermee kan je al meteen beginnen. Tijdens het poetsen, op de spuitplaats, het gedrag onderweg naar de stapmolen, enz. Rust, orde, regelmaat en discipline, het zijn woorden die we allemaal herkennen. Maar zij vatten kernachtig samen wat wij nastreven.

Veel van onze handelspaarden komen “groen-unbroken” bij ons binnen en dat hebben wij het liefst. Zij worden na een korte observatieperiode te-koop aangeboden. Enkelen van hen mogen wat langer bij ons blijven en worden dan tot een hoger niveau getraind.

Ook uw paard kan door ons worden afgericht c.q. getraind. Als bepaalde oefeningen voor u moeilijk zijn over te brengen op uw paard – of – u heeft zelf ook nog moeite met deze oefening, kunt u overwegen ons uw paard te laten trainen, waarna wij u desgewenst nog verder begeleiden. Moeite met de wissels? Ga niet prutsen. De tijd dat je het allemaal zelf had moeten kunnen (zie alle opvoed/make-over-programma’s op TV) is toch wel voorbij? Toen wij, Renate en Astrid, begonnen met een ervaren pony, werd dit door menigeen veroordeeld. Doch wij zijn tot op de dag van vandaag zeer blij met de manier waarop wij van en met onze ervaren pony’s en paard de kneepjes van het vak konden leren. Is het niet Jade, Sunlight en niet te vergeten onze Ocean?

Wij begeleiden u graag van A tot en met Z, van thuis tot op de wedstrijd!